Všechny značky
1. 10.

Speciální termohrnky na čaj

Termohrnky
Speciální termohrnky na čaj

Termohrnky na čaj

Namísto siesty u kávy stále více lidí v poslední době upřednostňuje pohodičku se šálkem čaje. Pokud mezi milovníky zlatavé tekutiny patříte i vy a chtěli byste si ji vychutnávat tak, jak má být (tedy horkou, nebo naopak patřičně vychlazenou), potom vám přijde vhod termohrnek vyvinutý speciálně pro uchovávání čaje.

Termohrnky na čaj jsou specifické hned v několika ohledech. V první řadě se jedná o materiál, z kterého jsou termohrnky na čaj vyráběny. Je všeobecně známo, že čaj po kontaktu s kovovým materiálem ztrácí tu správnou chuť. Termohrnky na čaj jsou proto vyráběny ze skla. A ne ze skla ledajakého! V tomto případě se jedná o speciální borosilikátové sklo, které je odlehčené a tvrzené, aby vydrželo i lehké nárazy.

Díky moderní konstrukci hrnku si uchovávaný nápoj dlouho drží svoji teplotu, díky borosilikátovému sklu pak neztrácí svoji chuť.

K termohrnečku na čaj je dodáváno těsnící víčko, které má lví podíl nejen na uchovávání požadované teploty, ale také na tom, aby se tekuté zlato z hrnečku jen tak nevylilo.

Hlavní funkcí těsnícího víčka je ovšem samotná tvorba čaje. Ptáte se, jak je to možné? Do víčka totiž byla důmyslně vložena hustá síťka, do níž lze nasypat čajové lístečky a uzavřením víčka je nechat vylouhovat ve vroucí vodě. Síťka se přitom stará o to, aby se do horké vody dostaly pouze čajové látky a aroma a to bez toho, že by vám mezi zuby uvízly nepříjemné kousky vylouhovaného čaje.

Termohrnky na čaj jsou i velmi pohledné. Na jejich návrzích se obvykle podílejí i někteří přední designeři, takže se dá s lehkou nadsázkou mluvit o umění. Termohrnek se tak může stát neobvyklým a vysoce stylovým dárkem, ale i pěkným módním doplňkem.

Vyberte si favorita:

Termohrnek s čajovým sítkem SAGAFORM LeaTermohrnek s čajovým sítkem SAGAFORM BotanicaTermohrnek s čajovým sítkem SAGAFORM ClearTermohrnek s čajovým sítkem SAGAFORM Dot

 

< Všechny příspěvky

Kategorie na blogu

Čerstvé informace

Zajímavé články

Kategorie je v přípravě

Na přípravě zboží pro tuto kategorii usilovně pracujeme.
Mějte prosím chvíli strpení, bude to stát za to! :)